Спортната диетоложка Джес Хилард разкри пред британския в. „Сън” как известни футболисти поддържат формата си и психическото си здраве. Според нея Лионел Меси и Кристиано Роналдо неслучайно са фенове на водораслите.

В допълнение към протеина, необходим за възстановяване на мускулите, те съдържат йод и много ценни витамини и минерали, които спомагат за поддържане на функцията на щитовидната жлеза и либидото.

Друга одобрена от експертите тайна е диетата в стил Ханибал Лектор, следвана от младия норвежки футболист Ерлинг Хааланд за поддържане на брилянтна физика. Основата на менюто му е сърцето и черния дроб. Според Хилиард сърцето е богато на хранителни вещества, необходими за укрепване на сърдечно-съдовата система. Включването в диетата на черния дроб спомага за намаляване на "лошия" холестерол и поддържането на "добрия", което е отлична превенция срещу инсулта.

На свой ред уелският капитан Гарет Бейл и английския Хари Кейн обичат голфа. Футболистите твърдят, че този спорт им помага да се откъснат от футбола, прочиства съзнанието им и подобрява психическото им здраве. И Хилард е убедена, че голфът наистина повишава издръжливостта, мускулния тонус и ви позволява да контролирате телесното тегло.

И накрая, младият английски защитник Трент Александър-Арнолд играе шах, което му дава предимство на терена и развива стратегическо мислене. А за да подобри периферното зрение и скоростта на реакцията, прибягва до обучение във виртуална реалност. Спортната диетоложка обясни, че шахът наистина помага за по-добро справяне със стреса, тъй като учи на търпение и развива умения за намиране на различни решения на един и същи проблем.