Бразилия - Швейцария, среща от група "G" на Мондиал 2022, стадион Девет Седем Четири, начало 18.00 часа.

Последните 10 срещи на Бразилия във всички турнири: Общо 8 победи и 2 равенства.

Последните 10 срещи на Швейцария във всички турнири: Общо 4 победи, 1 равенство и 5 загуби.

В последните 3 директни срещи бразилците имат 1 победа, швейцарците имат 1 победа и 1 път са завършили наравно.

Бразилия е без голямата си звезда Неймар, който е с контузия в глезена и няма да играе поне до края на груповата фаза на Мондиал 2022. На негово място Тите залага на дефанзивния халф на Манчестър Юнайтед Фред, което означава и промяна в схемата, сравнение от мача със Сърбия (2:0) - от 4-1-2-3 на 4-4-2, като по фланговете действат офанзивните Рафиня и Винисиус Жуниор. 

Така схемата може и да варира в далеч по-офанзивна. На мястото на Данило, който също получи травма, ще играе Едер Милитао, който е поставен като десен защитник. В атака са Лукас Пакета и Ричарлисон, който вкара и двата гола срещу сърбите. 

В състава на Швейцария има една промяна от победата с 1:0 над Камерун. Джердан Шакири не започва срещата, а на негово място стартира Фабиан Ридер. Схемата на игра на "Нати" е 4-2-3-1. Зад нападателите Рубен Варгас и Брийл Емболо, селекционерът на европейците Мурат Якин залага на Джибрил Соу. 

Преди мача, Швейцария беше един от четирите отбора, които Бразилия никога не е побеждавал на Световни първенства след две равенства - 1:1 през 2018 г. и 2:2 през 1950. Другите три отбора, които могат да се похвалят с подобно постижение са Португалия (равенство и загуба), Норвегия (загуба) и Унгария (две загуби).

Бразилия - Швейцария 1:0 

1:0 Каземиро (83)

Бразилия: Алисон, Сандро (86-Телещ), Силва, Милитао, Маркиньос, Фред (58-Гимараеш), Каземиро, Пакета (46-Родриго), Рафиня (73-Антъни), Винисиус, Ричарлисон (73-Жесус)
Селекционер: Тите

Швейцария: Зомер, Аканджи, Варгас (58-Фернандеш), Видмер (86-Фрай), Джака, Елведи, Ридер (59-Щефен), Родригес, Соу (76-Ебишер), Фройлер, Емболо (76-Сеферович)
Селекционер: Мурат Якин

Доха, ст.: "974"
Съдия: Иван Бартън (Испания)
Жълти картони: Фред (Бразилия); Ридер, Аканджи (Швейцария) 

Следете срещата НА ЖИВО в Gol.bg

1' Начало на мача. 

3' Силван Видмер извършва грубо нарушение и Бразилия печели фаул на удобна позиция. Рафиня центрира, но швейцарците се справят.

12' Опасен пробив на Ричарлисон по десния фланг, но решаващото му подаване е пресечено. 

20' Лукаш Пакета опитва да намери един от съотборниците си с хубав пас в наказателното поле, но един от защитниците реагира добре и пресича топката. До този момент няма голови положения, но Бразилия определено е по-активният отбор. 

27' ПЪРВА СЕРИОЗНА ОПАСНОСТ В МАЧА! Рафиня намира непокрития на далечната греда Вини Джуниор, който засича от движение, но Ян Зомер избива. Наистина голям пропуск на аса на Реал Мадрид, след като не успя да нанесе достатъчно силен удар. 

28' Рафиня центрира от последвалия корнер, но защитата на Швейцария се справя.  

31' НОВ ШАНС ЗА БРАЗИЛИЯ! Рафиня навлиза към центъра и стреля фронтално срещу вратата, но Зомер лови. 

36' Швейцария още не може да създаде опасност пред вратата на Алисон Бекер.

37' Мощен удар на Едер Милитао се отбива в гърба на Гранит Джака и топката излиза в корнер. 

38' Следва късо изпълнение и разиграване, при което Рафиня центрира в наказателното поле, но Ян Зомер лови. 

39' Рубен Варгас е намерен във вратарското поле и се обръща, но точно преди да стреля, няколко бразилци го блокират и му отнемат топката. 

44' Тиаго Силва засича с глава след корнер, но защитник блокира. Следва нов корнер и този път Ян Зомер боксира, след което защитата със сетни сили чисти. 

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме. 

53' ШАНС ЗА ШВЕЙЦАРИЯ! Гранит Джака намира Силван Видмер на добра позиция за отбелязване на гол, но той е блокиран в последния момент.

54' Силен удар на Рубен Варгас се отбива в защитник и излиза в корнер. Швейцария започва силно второто полувреме. От последвалия корнер Алисон избива.

57' Контра за Бразилия, Винисиус Жуниор центрира отлично, но Ричарлисон не успява да засече.

62' Швейцария определено заигра по-смело и удар на току-що появилият се на терена Едимилсон Фернандеш е блокиран.

64' ГООООООЛ! Винисиус извежда Бразилия напред! Каземиро видя непокрития си съотборник и му подаде. Нико Елведи с отчаян шпагат се опита да спре крилото на Реал Мадрид, но не успя. И Винисиус с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл покрай вратаря за 1:0!

66' НО ЧАКАЙТЕ МАЛКО! VAR се намесва и открива засада на Ричарлисон, който също участва в атаката. Голът е отменен!

79' Антъни центрира от фаул, но Зомер лови. 

82' Бруно Гимараеш засича с глава, но Зомер отново е на мястото си. 

83' ГООООООЛ! Бразилия повежда с гол на Каземиро! Родриго отигра към халфа на Манчестър Юнайтед, който се озова непокрит в наказателното поле и с удар с външен фалц от движение матира Зомер за 1:0!

87' Голът вдъхнови Бразилия и мощно изпълнение на Родриго беше избито с мъка от Зомер. 

90' Край на мача.