Един от най-слабите треньори в кариерата на Лионел Меси Тата Мартино, който водеше Барселона с аржентинската легенда в състава само за един сезон (юли 2013 г. – май 2014 г.) и успя да направи тима вицешампион, който отпадна на 1/4-финалите в Шампионска лига, тогава бе уволнен най-вече заради резултатите на тима с най-добрия футболист в света.

Сега той е обект на критики и в Мексико, a неговият тим се превърна в отбора, който е загубил най-много мачове в историята на Световните първенства след поражението срещу Аржентина, 28-о за ацтеките, пише „Труд“.

Мексико има 28 загуби в 81 световни мача. Тези, които са го победили най-много пъти, са Бразилия и Аржентина (по четири). Тимът на Мексико е играл на всички световни първенства с изключение на пет. Той не се класира за финалите през 1934, 1974 и 1982, не участва и през 1938 г. и беше отстранен от участие през 1990 г. заради издаването на „Cachirules.

Критиките заваляха срещу Тата, който стига до третия мач в групата в Катар срещу Саудитска Арабия с нула голове, шест удара към вратата, само един между гредите в два мача и само една спечелена точка.

Адолфо Риос, бивш вратар на националния отбор, обвини аржентинския стратег за лошия имидж и поражението на тима с остро послание в социалните мрежи: „Можете да спечелите или загубите, това е част от този красив спорт, но да го правите като днес, е позор, причинен от треньор, който беше плах, макар че спомена "ние ще направим и невъзможното Мексико да спечели", защото той направи всичко възможно Мексико да НЕ спечели!! Пълна подигравка!", каза бившият страж.

Друг много критичен "фен" на Мартино беше журналистът от ESPN Хосе Рамон Фернандес, но най-агресивен беше Дейвид Фейтелсън: "Четири поредни мача на Световното първенство без отбелязване на гол. Това е нашата футболна реалност. Нито повече, нито по-малко. Този ​​мексикански отбор е неефективен в последно време. Той не играе нищо, няма футбол, няма цел и единственото, което показа, беше саможертва и намерение да отстъпи. Това е резултатът."

ТYCSport отиде крачка напред и обяви, че Антонио ' Турко ' Мохамед е един от треньорите, които могат да бъдат предпочетени от Мексиканската футболна федерация за наследник на Херардо Мартино след опита от Катар. „Тата “ е последният, който си спечели правото да остане до края на световното първенство в един провален проект. Договорът на аржентинския треньор изтича след края на Световното първенство и от федерацията трябва да търсят селекционер, който да консолидира проекта и да го изведе на голямата сцена на световния футбол, тъй като той ще бъде един от домакините на следващото Световно първенство през 2026 заедно със САЩ и Канада.

Антонио Мохамед беше в мексиканска програма в мрежата на FOX и когато името му се появи до това на Мигел ´Пиохо ´Херера и Гилермо Алмада, първото нещо, което той каза беше: „Аз съм най-красивият от тримата“ и свали напрежението на разговора, обявявайки, че Херардо Мартино няма да бъде уволнен, а договорът му просто приключва.

Антонио Мохамед прекарва по-голямата част от кариерата си като играч и треньор в Мексико и познава отлично футбола в страната, а е без отбор. Другите двама кандидати на хоризонта са Гилермо Алмада от Пачука и Мигел Ерера, наскоро уволнен от Тигрес. Уругвайският треньор е желан заради отличното си представяне, тъй като току-що стана вицешампион в Клаусура и шампион на Апертура, ръководейки Тузос. Верен на конфронтационния си стил, той напусна Тигрес, защото нарече отбора „стар" и вече имаше шанса да води националния отбор на Мексико, но го уволниха след сбиване, в което удари журналист. Само това може да спре федерацията да го предпочете.