"Важното е, че продължаваме. Когато работим като колектив, можем да стигнем далеч. Никой не иска да си тръгва оттук. Започнахме трудно в този турнир и става все по-трудно", коментира Меси след двубоя", обяви звездата на Аржентина - Лионел Меси, след успеха с 2:1 срещу Австралия и класирането за четвъртфиналите на Световното първенство.

"Радвам се, че контролирахме мача. Играхме по-добре от съперника. Можехме да отбележим и още голове. Имаше леко отпускане в последните 15 минути и ни върнаха един гол, но в края и ние имахме още шансове. Беше тежък мач", каза още капитанът на южноамериканците, който продължава са пише история.

Това бе мач №1000 в кариерата на Меси, като той го отбеляза с първото си попадение в елиминационна фаза на Световни първенства.

Същевременно седемкратният носител на "Златната топка" задмина легендарния Диего Марадона по голове за Аржентина на световни финали. Нападателят на ПСЖ вече има девет попадения. Пред него е само Габриел Батистута с 10.

Любопитно е и друго постижение на аржентинеца. Той изпревари подобри рекорда на еквадореца Иван Уртадо за южноамериканец с най-много мачове за страната си. Тези на Лео за Аржентина вече са 169. Според ФИФА световният рекорд се държи от Бадер Ал-Мутве, който има 196 мача за националния тим на Кувейт.