Феновете на националния отбор на Испания останаха разплакани след поражението от Мароко след изпълнение на дузпи и отпадането на осминафиналите от Световното първенство в Катар, пише агенция „Ройтерс“.

Премиерът на страната Педро Санчес бе сред първите, които публикуваха утешително съобщение в социалната мрежа Туитър. „Вие ни развълнувахте и ни направихте горди“, обърна се Санчес към футболните национали.

Испанското кралско семейство написа: „Нищо не приключва тук… Да продължим да вървим напред, да се състезаваме и да се борим.“

Някои запалянковци бяха настроение философски след поражението от Мароко. „Футболистите не ме разочароваха, защото играха много добре, но съм тъжен. Срещу Мароко отборът не игра достатъчно силно, можехме да спечелим“, заяви 27-годишният Рафаел Гомес, който гледа срещата в бар в Барселона, загърнат с испанското знаме.

Испанската полиция трябваше да се намеси на няколко места в страната заради празненствата на мароканските привърженици, но като цялото те преминаха спокойно.