Голямата звезда на бразилския национален отбор по футбол Неймар заяви, че не е сигурен дали ще продължи за играе за страната след шокиращото отпадане на Световното първенство в Катар. Бразилците бяха елиминирани още на четвъртфинал от Хърватия след 1:1 след продължения и 2:4 при изпълнението на дузпи.

"Честно да ви кажа, не знам. Мисля, че да се говори сега е лошо, защото е много горещ момент. И може би не мисля правилно", заяви емоционалният Неймар пред журналистите, които го очакваха след мача пред съблекалнята.

"Да кажа, че това е моят край с националния отбор е нещо, което е разрушително за моята личност. Но не гарантирам нищо различно, не гарантирам нищо друго. Нека вървим напред и ще видим. Искам да си взема малко време, да помисля. Искам да осъзная какво искам за себе си. Не затварям вратата, че ще играя за Бразилия отново. Но не можа да кажа и на 100 процента, че ще се върна за следващите мачове", допълни звездата на Пари Сен Жермен.

Неймар излезе и от терена, и от съблекалнята под ръка с опитния Дани Алвеш. Самият Алвеш пък обяви, че приключва с националния отбор, но все още иска да играе на клубно ниво.

За Неймар каза няколко думи и селекционерът Тите. Той заяви, че атакуващият полузащитник е бил планиран да изпълни петата дузпа за Бразилия, но след пропуските на Родриго и на Маркиньос неговият ред така и не дойде. Много малка утеха за него е днешното му попадение, с което той откри резултата в началото на продълженията. С него той има 77 гола и се изрвани с Краля на футбола Пеле.

"Той щеше да бие петата дузпа, защото това е ударът, който поемат най-силните. Това е дузпата с най-голямото напрежение, но не стигнахме до нея", съжалява Тите.