Лионел Меси заяви, че съдията Антонио Матеу Лахос не е трябвало да ръководи бурната победа на Аржентина над Холандия с дузпи в четвъртфиналите на Световното първенство по футбол на стадион "Лусаил".

Аржентина спечели с дузпи рано в събота след драматично равенство от 2:2, в което холандската резерва Уут Вегхорст вкара два пъти в края на мача, включително и последния изравнителен гол от пряк свободен удар, отсъден, когато германецът Пецела бутна Вегхорст.

"След като получиха равенството, изпитах голям гняв", каза Меси. "Не искам да говоря за съдията, защото той веднага те порицава или санкционира, но мисля, че хората видяха какво се случи.

"ФИФА трябва да преразгледа това, не може да даде на такъв съдия мач от такава важност, когато той не е на висотата на задачата си".

Той добави: "Не изиграхме страхотен мач, а след това съдията го прати в продължения. Той винаги е бил против нас. В последното разиграване това не беше фал".

Матеу Лахос показа общо 16 жълти картона по време на мача. Меси беше вкарал четвъртия си гол в турнира от бялата точка в 73-ата минута след асистенция по-рано за откриващия гол на Молина.

В герой се превърна вратарят Емилиано Мартинес, който спаси първите две дузпи на Нидерландия, преди Лаутаро Мартинес да нанесе победния удар.

"Не искахме нито допълнително време, нито дузпи", каза Меси. "Изстрадахме твърде много заради това как се случи всичко, но това е четвъртфинал на световно първенство. Знаехме как да търпим, когато дойдеше нашият ред, но стигнахме до полуфиналите. Това е красиво, нещо впечатляващо"