Звездата на световния футбол Лионел Меси потвърди, че ще изиграе последния си мач на Световното първенство, когато Аржентина се изправи срещу Франция или Мароко на финала в неделя в Катар.

Меси беше в основната на победата на Аржентина с 3:0 над Хърватия на полуфинала снощи и ако спечели своя мач номер 172 за тима в кариерата си ще донесе на страната първа титла от Световното първенство от 1986 година насам.

"Чувствам се много щастлив, че мога да постигна това - да завърша кариерата си на Световно първенство по футбол като изиграя последния си мач именно на финала", каза Меси пред аржентинската медия "Diario Deportivo Ole".

"Има много години за следващия Мондиал и не мисля, че ще мога да го направя, а да завърша по този начин ще бъде най-добре", добави капитанът на Аржентина, цитиран от "Ройтерс".

35-годишният футболист играе на пето Световно първенство, като надмина рекорда на Диего Марадона и Хавиер Масчерано.

С петия си гол в Катар той също така изпревари Габриел Батистута и стана голмайстор номер 1 за Аржентина на Световни първенства, отбелязвайки 11 попадения.

"Всичко е хубаво относно тези рекорди, но важното е да успеем да постигнем целта на целия отбор, което е най-красивото нещо. Ние сме само на една крачка, след като се борихме упорито и ще дадем всичко от себе си, за да се случи този път", завърши Меси.