Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков даде интервю пред екип на БНТ в Катар, в което сподели коя за него е най-голямата изненада на Мондиала в Катар, как преминава неговата работа в арабската страна и не на последно място каква е неговата лична оценка за организацията на турнира.

Стоичков посочи отбора на Мароко като най-голямата изненада на Мондиала и сравни представянето на "атласките лъвове" с това на националния отбор на България от незабравимото първенство в САЩ през 1994 година.

"Аз мисля, че изненадата е Мароко. Всеки от футболистите им показа голяма дисциплина и отговорност. Пребориха се с по-големите отбори с по-дефанзивна тактика. Нищо не успя да ги стресне. Срещу Франция също имаха добри моменти, но във футбола е така - грешките се плащат. Дидие Дешан също направи промени и даде възможност на мароканците да задържат малко повече топката и да атакуват. Оттам дойдоха и грешките на Мароко и Франция напълно заслужено е на финал", заяви единственият българин, който е печелил "Златната топка".

Бившият футболист, който в момента работи като журналист, разкри и как преминава за него работният процес в Катар.

"Работният процес протича нормално, това е вече шесто световно първенство за мен, така че не мога да се оплача. Гледаха ни над 400 милиона зрители, с което подобрихме рекорда от последното първенство. Доволен съм и щастлив. Успехите идват с много труд и себераздаване", сподели българската легенда.

Накрая Стоичков даде и своята оценка за организацията на световното първенство в Катар.

"Оценката ми за първенството е великолепна. Мисля, че то показа как могат да се обединят всички нации и всички футболисти. Катар направи всичко възможно, а ФИФА също помогна за това всичко да е перфектно. Всеки, който е бил тук може да остане доволен от това първенство", завърши Христо Стоичков.