Покъртителна изповед на първата учителка на Лионел Меси разплака Аржентина и целия свят в навечерието на финала на Световното първенство в Катар. Тя се казва Моника Домина, но все още е г-жа Мони. Поне за Лионел Меси, чиито първи ученически години в Росарио са преминали под грижите на тази дама. Часове преди финала на Мондиал 2022 тя написа емоционално писмо до своя бивш ученик и се надява думите й да стигнат до него чрез медиите.

„Здравей, Меси. Благодаря на Бог, че бях твой учител. Благодаря ти, че беше мой ученик. Благодаря ти, че си такъв, какъвто си. Никога не се променяй. Ти си скромен, смирен и прекрасен.

Благодаря ти, че ми позволи да почувствам тази гордост да бъда част от живота ти. Благодаря ти, че ни даряваш с изключително щастие в тези трудни времена.

Да те видя щастлив, е мое щастие. Харесва ми, че можеш да изразяваш чувствата си. Да те видя щастлив е моето щастие. Благодаря на Бог, че бях твой учител. Искам само да те прегърна, преди да умра. Успех! Обичам те!“

Емоционалното писмо на Моника Домина в ефира на  Súper Deportivo Radio de Villa Trinidad със сигурност ще разчувства милиони хора по света. Тя ракзкри и как й е дошла идеята да го напише.

„Разхождах се из неговия квартал в Росарио, който е целият в светлосиньо и бяло. И ми се поиска да го видя, затова си казах: „Ще му напиша малко писмо и дано стигне до него.“ Искам да го видя, за да го прегърна, преди да умра. Имам един братовчед, който винаги ми се обажда, когато Лео е в Росарио, и ме пита дали искам да отида при него да се видим. Винаги ми е било неудобно, но сега, ако дойде тук, ще отида при него и се надявам да ме поздрави, за да мога да го прегърна“, обясни първата учителка на Меси, цитирана от „Тема Спорт“.