Лионел Меси спечели световната титла по футбол с националния отбор на Аржентина при петия си и последен опит. Седемкратният носител на Златната топка за най-добър футболист в света за годината заслужи втори приз за най-добър на Мондиал с представянето си на турнира в Катар.

Сред първите поздравили Меси за триумфа на Аржентина на Световното първенство бе бразилецът Неймар, който е негов съотборник в Пари Сен Жермен.

„Поздравления, братко“, написа Неймар в социалните мрежи и публикува снимка на Лионел Меси със световната титла.

Друг бразилец Ромарио, който подобно на Меси има в колекцията си „Златна топка“ за най-добър футболист на Световно първенство и трофей от същия турнир, когато ликува с Бразилия през 1994 година, спомена аржентинската легенда Диего Марадона в публикацията си, пише агенция ДПА.

„Сигурен съм, че моят приятел Марадона е щастлив да види тази победа, както и неговите сънародници“, написа Ромарио в Туитър. „Поздравления, Аржентина. Това бе по-добрият тим на терена, а Меси получи титлата, която му липсваше“, добави той.

Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 Андреа Пирло коментира също в социалните мрежи: „Страхотен финал… Поздравления за Меси и Аржентина.“

Жером Боатенг, национал на Германия, играл във финала на Мондиал 2014 срещу Аржентина, се нареди сред поздравилите Меси. „Честито, Лионел Меси и Аржентина. Най-после спечели трофея, който напълно заслужаваш“, заяви Боатенг.

Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона бразилецът Дани Алвеш написа в Инстаграм: „Футболът те обича и тези, които обичат футбола те уважават и поздравяват в този момент.“