Звездата на Байерн Мюнхен Садио Мане няма да играе на световното първенство! Това стана ясно днес след поредните изследвания на контузията на нападателя на Байерн Мюнхен. От делегацията на Сенегал обявиха, че Мане няма да играя на първенството в Катар, защото няма да може да се възстанови. Голаджията получи травмата по време на победата на Байерн с 6:1 над Вердер преди седмица. Той бе сменен още в 20-ата минута на мача и от баварците обявиха, че е получил травма на фибулата и долната част на крака.

Въпреки това Сенегал го включи в списъка от 26 играчи за първенството в Катар. В тима се надяваха, че той ще може да играе в по-късната част от първенството, но това явно не е възможно.

Липсата на Мане е огромен удар по амбициите на шампиона на Африка. Сенегал спечели първата си континентална титла тази година, като Мане вкара решаващата дузпа на финала с Египет. Той вкара решаващия гол срещу Египет и в плейофа, който класира Сенегал на световното.

Сенегал започва надпреварата в група А на турнира в понеделник срещу Нидерландия. В групата са още домакина Катар и Еквадор.