Капитанът на националния отбор Нидерландия по футбол Върджил ван Дайк отвърна на критиките от легендата Марко ван Бастен. „Не мисля, че той някога е позитивен, така че какво мога да направя“, заяви Ван Дайк, цитиран от агенция ДПА.

„Отивахме напред прекалено бързо. Но трябва и да се защитаваме“, каза Ван Бастен пред телевизия NOS. „Това е нещо, което не ни помага. Мисля, че Върджил трябва да има водеща роля в това отношение. Той говори много, но не казва нищо“, добави още бившият нидерландски национал след равенството срещу Еквадор 1:1 в петък на Световното първенство по футбол.

„Той е най-добрият играч в отбора? Това е Върджил. Когато видиш какво прави той при притежанието на топката. Просто я подава на футболиста до него. Той трябва да определя скоростта, а играта е много бавна“, продължи Марко ван Бастен.

„Лесно е да се правят анализи по телевизията. Не искам да казвам, че съм изиграл фантастичен мач, в никакъв случай, но нещата, които казва за мен, че съм се провалил като капитан… Аз винаги съм в челото, водя отбора по възможно най-добрия начин“, коментира в отговор Върджил ван Дайк.