Луис ван Гаал е готов да излезе от пенсия за втори път. След като го направи през август 2021-ва, за да поеме холандския национален отбор и да го изведе до четвъртфиналите на Мондиал 2022, където отпадна от бъдещия шампион Аржентина след изпълнение на дузпи, Ван Гаал отново обяви край на треньорската си кариера.

Но сега 71-годишният специалист изглежда готов за ново предизвикателство. Ван Гаал каза, че е готов да изслуша оферта от Португалия, която търси нов селекционер след отпадането на четвъртфиналите на Световното в Катар от Мароко и раздялата с Фернандо Сантош.

"Не съм флиртувал с Белгия. Получих въпрос и бях длъжен да отговоря. Същото е и с Португалия. Вече съм в пенсия, но ако ми позвънят, ще ги изслушам. Това е, което мога да кажа", коментира цитираният от webcafe.bg Ван Гаал в интервю за NPO 3FM.

За най-сериозен кандидат за поста на Сантош начело на Португалия се смята Жозе Моуриньо. 59-годишният португалец обаче има договор с Рома до лятото на 2024 г., заради което се появиха информации, че Специалния може да съвместява двете задължения.

Междувременно Белгия също е в търсене на нов селекционер след уволнението на Роберто Мартинес след провала на "златното поколение" и отпадането още в групите на Мондиал 2022.