Генералният директор на националните отбори на Аржентина Сезар Луис Меноти подчерта, че „аржентинският треньорски щаб не е дим без огън", когато анализира Лионел Скалони и неговите помощници, които изведоха аржентинския национален отбор до финала на Световното първенство в Катар. Меноти "стреля" безмилостно срещу Луис Ван Гаал поради полемиката преди мача на аржентинците и Нидерландия, които наставникът на "лалетата" предизвика. 

„Този ​​треньорски щаб участва всеки ден в укрепването на своето обучение и са ангажирани с играчите по лоялен начин и не е само Скалони, това са всички, които го заобикалят“, каза Меноти, световен шампион начело на Аржентина през 1978 г., в интервю за Radio Mitre.

„Имам нещо общо с този проект, но този момент е абсолютна заслуга на момчетата от треньорския щаб, които спечелиха доверието на играчите и събраха сериозен отбор, а също и на президента на АФА“, добави Меноти, намеквайки за Клаудио Тапия.

След това той изтъкна качествата на Лионел Меси и Хулиан Алварес след победата над Хърватия: „Меси е по-трезв, но не загуби бунтарството, когато играта не вървеше, неговата индивидуалност помага много. И Алварес се адаптира повече, той е израснал много, има сила и цели.“

Запитан за колегата си Ван Гаал, цитираният от "Труд" Меноти беше категоричен: "Не го обвиниха, спряха отбора му, защото каза глупости. Не можеш да коментираш стойността и интензивността на противника, в който играе атомния гений, той се забъркваше в скандали с играчите ни, беше като з*дник. Той е много голяма гад".