Нидерландският национал Вут Вегхорст е един от футболистите, които белязаха наскоро завършилото Световно първенство в Катар, тъй като само за няколко минути постави под въпрос сигурната победа на Аржентина над тима му.

Нападателят на Бешикташ влезе в игра в 78-ата минута при резултат 2:0 за гаучосите и с две попадения доведе мача до продължения, а по-късно - и до дузпи. След това влезе в жесток спор с Лионел Меси, който му се развика пред камерите.

"Какво гледаш, глупако? Махай се!" - извика Меси на съперника, който обясни цялата ситуация в сряда следобед, след мача за Купата на Турция с Шанлъурфаспор.

 

"За мен всички са равни на терена. Карахме се и имахме няколко момента с Меси по време на мача, което може би го изненада. Много го уважавам. Това е един от най-добрите играчи досега. След мача просто исках да покажа уважение към Меси, но очевидно не беше ясно", започна цитираният от "Труд" нидерландец.

 

 

"Е, сега поне името ми се знае. Просто исках да му стисна ръката, защото много го уважавам. Но той я избута настрани, отказвайки поздрава. Той не искаше да говори с мен. Испанският ми не е много добър, но той каза неуважителни думи и беше наистина разочароващо", добави стрелецът.