Лео Меси е пред историческо постижение. Аржентинският гений ще изиграе своя мач №1000 в кариерата си днес срещу Австралия, пише "24 часа". Двата тима се изправят в 1/8-финален мач от световното първенство по футбол.

7-кратният носител на “Златната топка” има на сметките си досега 999 двубоя. 778 от тях е изиграл с екипа за “Барселона”. Меси е записал 53 с френския ПСЖ. За националния тим има 168 записани двубоя.

Още днес Меси има шанса да стане аржентинецът с най-много голове на световни първенства. Суперталантът е отбелязал 8 гола с екипа на гаучосите на мондиали. Лидер е легендата Габриел Батистута с 10.

Австралия е считана за тотален аутсайдер, а с играта си на световното Меси показа, че като нищо е способен да мушне 3 гола за 90 минути и да излезе еднолично начело. В първите две срещи от мондиала в Катар Лео отбеляза 2 попадения. В последния мач от групата полският страж Войчех Шчесни спаси дузпа на аржентинския магьосник.

В двубоя срещу европейския тим Меси подобри брадат рекорд, дело на великия Диего Армандо Марадона. Роденият в Росарио гений задмина своя идол по брой мачове за националния отбор на световни първенства. Към момента Меси има 22 срещи за родината си на най-големия футболен форум. Марадона има с една по-малко.

Селекционерът на Аржентина е пред дилема кого да пусне на върха на атаката в мача срещу “кенгурата”. Лионел Скалони се колебае между младия Хулиан Алварес и Лаутаро Мартинес. Първият направи чудесен двубой срещу Полша и с играта си показа, че е логичен избор за титуляр. Под въпрос до последно ще е една от звездите на гаучосите - Анхел ди Мария. Той бе сменен в началото на второто полувреме срещу Полша.