Лионел Скалони сподели, че с нетърпение очаква да се изправи срещу нидерландския треньор Луис ван Гаал на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, след като неговият отбор Аржентина победи Австралия с 2:1.

Аржентина ще се изправи срещу нидерландците в последната осмица в петък, след като по-рано през деня Нидерландия победи САЩ с 3:1.

Това ще даде възможност на 44-годишния Скалони да се изправи срещу треньор, когото е обожавал още когато е бил играч.

"Бях в Депортиво Ла Коруня, когато той беше треньор на Барселона и вече беше водеща фигура, гордея се, че ще се изправя срещу него, всички знаят какво е направил за футбола", каза Скалони за 71-годишния Ван Гаал.

Скалони всъщност беше част от отбора на Депортиво, който през 2000 г. изпревари Барселона на Ван Гаал в борбата за титлата в Ла Лига.

Според него този отбор на Нидерландия не е толкова талантлив, колкото предишните поколения, но въпреки това ще предостави на Аржентина сериозен тест.

"Не са толкова блестящи, колкото предишните отбори, но те са много наясно с това, което правят", каза Скалони.

"Това ще бъде страхотен мач между два исторически отбора. Единият ще бъде отстранен, надяваме се ние да преминем."

Треньорът на Аржентина отдаде дължимото на издръжливия отбор на Австралия, който натискаше по-прочутите си съперници през цялото време, като дори принуди вратаря Емилиано Мартинес да спасява в края, за да не се стигне до продължения.

"Доволни сме, най-вече защото днешният мач беше много труден, пресата им беше задушаваща", каза Скалони, който смята, че Аржентина е трябвало да сложи край на мача и да си спести нервния финал.

"Отборът не заслужаваше тези заключителни минути, защото имахме шансове да увеличим преднината си", добави той.

И отдаде дължимото на аржентинските фенове, които отново превзеха по-голямата част от стадиона в Катар и създадоха жива атмосфера през целия мач.

"Това е истинска инжекция за морал, бих искал целият свят да изпита какво чувства един играч, когато отиде при тези хора."