Спортните вестници и новинарските сайтове по целия свят засипаха с похвали Лионел Меси и Аржентина, след като отборът спечели световната титла в Катар след успеха над Франция с 4:2 при изпълнението на дузпите, отбелязва агенция БТА.

"Аржентина е световен шампион! Аржентина е световен шампион! Трябва да го повторим, за да повярваме", написа аржентинският вестник "Ла Насион".

Спортният вестник "Оле" написа "днес светът е по-честно място" и заяви, че Меси става най-добрият играч в света: "Съжаляваме, Диего", написа още медията за Марадона, който изведе аржентинците зо световната титла през 1986.

Във Франция RMC Sport заяви: "Меси и "албиселесте" са на върха ва света, въпреки героичната Франция и хеттрика на Мбапе".

Според "Льо Паризиен" Франция "беше близо до чудото, но третата звезда на фланелките ни бе отказана", докато за "Екип" това е бил "най-хубавият финал в историята".

Британският таблоид "Сън" хвали, че това е бил "най-добрият финал някога", докато испанският "Марка" пише: "Меси, сега имаш трофея. Заслужаваш го".

В Бразилия, където се надяваха на полуфинал срещу Аржентина, новинарският портал GloboEsporte.com отбелязва: "Мач, който може да се превърне в книга или филм. За историята на Меси и Мбапе".

Снимка: БГНЕС