С пържени картофи отпразнуват играчите на Аржентина световната титла. Почти целият отбор на гаучосите си поръчва популярното ястие в ресторанта по време на официалната вечеря за тима.

В менюто на Лео Меси и компания са включени още пържоли, яйца и колбаси. А част от тях гарнират ястията с... кетчуп и майонеза.

Играчите обожавали пържени картофи, но заради режимите нямало как да хапнат любимото си ядене. След като печелят най-голямото отличие във футбола, аржентинците му отпускат края и слагат в устата си, каквото си искат. А и няма кой да ги съди.

 

 

Купонът на гаучосите започва веднага след прибирането им в съблекалнята. Преди да стартира партито, стражът на южноамериканците Емилиано Мартинес изригва с думите пред всички: “Нека запазим минута мълчание в памет на Килиан Мбапе”.

Според “Дейли Мейл” Мартинес е бесен от наглото държание на френската звезда по време на целия двубой. Затова след триумфа 30-годишният вратар започва да обижда и наглее срещу аса на “петлите”.

В съблекалнята нахлува и бившият национал на Аржентина Серхио Агуеро. Голаджията запалва огромна пура, след което запява заедно с останалата част от екипа популярна песен. Агуеро се отказа от футбола заради здравословни проблеми, но е неотлъчно до тима на родината си.

Селекционерът на новия световен шампион Скалони сменя официалната си тениска и нахлузва ретрофланелка, след което се присъединява към играчите и танцува.

Иначе купонът на аржентинците продължава до ранни зори, пише "24 часа". Един от последните, които остават будни до съмване, е резервата Лаутаро Мартинес. Нападателят се оказва най-големият купонджия. Футболистът на Интер, който на няколко пъти пропусна да вкара във вратата на Юго Лорис, се похвали, че в 7 сутринта е още буден и изобщо няма намерение да заспива. Той е сложил тъмни очила, за да прикрие погледа си.

Другите най-дейни в купона са големият герой за аржентинците Емилиано Мартинес и Пауло Дибала.

Всички в лагера на новия световен шампион вдигат тост със скъпо шампанско. Следват официални слова от селекционера на тима, както и от голямата звезда Лео Меси. Лидерът на южноамериканците не куфее със съотборниците си до малките часове. Бълхата се прибира в стаята, за да се наслади на момента със семейството си.

След края на официалния купон играчите се разделят на групи. Един си лягат, други продължават с пиячката, а трети... стоят пред телевизора, играейки видеоигри. Няколко от футболистите се настаняват удобно на кресла. И може би пресъздават финалния мач на популярната в цял свят игра FIFA.

Друга част от играчите на Скалони прекарват остатъка от вечерта, цъкайки билярд, а край масата са наредени куп бутилки алкохол.