Мегазвездата на футбола Лионел Меси публикува емоционален пост след триумфа на Световното първенство в Катар. Капитанът на Аржентина прикачи и видео към публикацията. Днес гаучосите проведоха шампионския си парад в Буенос Айрес, след като завоюваха третата световна титла за албиселесте.

От Грандоли до Световното първенство в Катар минаха почти 30 години. Близо три десетилетия, през които топката ми донесе много радости и малко тъга. Винаги съм мечтал да бъда световен шампион и не исках да спра да опитвам, дори знаейки, че това може никога да не се случи.

Тази купа, която спечелихме, е и за всички онези, които не я постигнаха на предишните Световни първенства. Като това през 2014 година в Бразилия, където всеки заслужаваше, защото се бориха до самия финал, работеха усилено и я искаха, колкото и аз…И ние го заслужихме дори в този проклет край.

Също така и благодарение на Диего, който ни насърчи от небето. И на всички онези, които винаги са подкрепяли националния отбор, без да гледат толкова резултатите, а по-скоро желанието, което винаги сме влагали в него, дори когато нещата не вървя, както ни се искаше.

И разбира се, от целия красив отбор, който сформирахме заедно с треньорския щаб, и всички хора, които остават в сянка, но работят ден и нощ за националния отбор, за да ни улесняват. Много пъти провалът е част от пътуването и от ученето, и без разочарование е невъзможно успехът да дойде. Много благодаря от сърце! Давай, Аржентина!!!“, написа Меси в социалните мрежи.

Снимка: БГНЕС

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)