Фрезидентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае е изпратил писмо до шефа на Аржентинската централа, в което се оплаква от проявеното неуважение към нападателя на френския отбор Килиан Мбапе и по-специално от страна на вратаря на световните шампиони Емилиано Мартинес. Това каза Льо Гра пред вестник "Ouest-France".

В неделя Аржентина победи Франция с 4:2 след изпълнение на дузпи и спечели за трети път в историята си световната титла. Редовното време завърши 2:2, а продълженията 3:3. Мбапе се отличи с хеттрик в двубоя.

След мача в интернет беше разпространено видео, в което Мартинес обявява минута мълчание в съблекалнята след победата "за Мбапе, който почина". На шампионския парад в Буенос Айрес вратарят показа кукла, към която беше прикрепена снимка на френския нападател. В социалните мрежи се появи и видеозапис на аржентински фенове, които изгарят ковчег със снимка на Мбапе.

"Писах на колегата си от аржентинската федерация, че смятам тези неща за ненормални в контекста на спортно състезание и ми е трудно да ги разбера. Това отива твърде далеч. Поведението на Мбапе беше за пример", каза Льо Грае.

24-годишният Мбапе е световен шампион от Русия 2018. На Световното първенство в Катар той стана голмайстор на турнира, отбелязвайки осем гола в седем мача.