След като изведе Аржентина до третата световна титла на Мондиал 2022 в Катар, Лионел Меси обяви, че няма планове да прекратява кариерата си в националния отбор.

Но е доста съмнително, че суперзвездата на футбола ще бъде в състава на страната си за следващото световно в САЩ, Канада и Мексико. Тогава Лео ще е на 39, но неговият съотборник при "гаучосите" Алексис Мак Алистър вярва, че Меси все още може да бъде част от отбора.

"Той знае, че всички искаме и се надяваме да продължи. Вярвам, че Меси може да играе и на следващото световно първенство. Не се съмнявам, че на 40 или 45 години той ще продължи да бъде най-добрият в света. Лео е огромен професионалист и е в перфектно физическо състояние. Но не само физически, а и психически е много стабилен. Ние нямаме проблеми да тичаме и за него", заяви футболистът на Брайтън.

Мак Алистър също така сподели, че се е възползвал от напътствията на Меси, които му е давал по време на Катар 2022, особено в критичния мач от груповата фаза срещу Мексико.

"Когато види нещо у мен или съотборник, което може да се подобри, той го казва. Спомням си мача с Мексико, в който той ми даде указания да се дръпна малко назад. На терена си говорехме много", каза още цитираният от webcafe.bg Мак Алистър.