Селекционерът на националния отбор на Саудитска Арабия Ерве Ренар предизвика играчите да пренапишат футболната история на страната, като се класират за осминафиналите на световното първенство в Катар. 

За тази цел саудитите ще се нуждаят от поне точка в мача си с Мексико в сряда и благоприятно развитие на другия мач от група "С", в който съперници ще бъдат Аржентина и Полша.

Саудитска Арабия само веднъж е прескачала групите на световно първенство, като това се случи през 1994 година, когато тимът победи Белгия с гол на легендата Саеед Ал-Овайран. На турнира в Катар тимът на Ренар вече записа една паметна победа с 2:1 над Аржентина, но тя може да се окаже недостатъчна при негативен развой срещу мексиканците.

"Ако моите играчи искат да бъдат запомнени от тези фенове, те трябва да направят нещо историческо. Иначе ще бъдат забравени до 20-30 години, защото през 1994 година ние играхме в елиминациите", каза 54-годишният французин.

"Най-важното нещо за нас е, че преди този последен мач в групите имаме съвсем реален шанс за класиране. Ще трябва да се трудим здраво, за да го превърнем в реалност. Мексико е много опитен отбор, който има по-добри постижения от Саудитска Арабия", добави още Ренар.

Старши треньорът Ренар няма да може да разчита на капитана си Салман Ал-Фараж, който има контузия в крака и вече се прибра у дома, за да се лекува. Халфът Абдулелах Ал-Малки пък е наказан заради получени картони.