Дидие Дешан благодари на феновете, след като националния тим на Франция се върна в Париж след "жестокото" поражение на финала на световното първенство от Аржентина в неделя. „Петлите“ искаха да станат първият отбор, който запази Световната купа след Бразилия през 1962 г., но бяха победени с 2:4 след дузпи от Аржентина след вълнуващо равенство 3:3 в редовното време и продълженията.

Въпреки това отборът беше посрещнат от огромна тълпа от близо 50 000 души, когато се завърнаха в Париж късно снощи, а Дешан изрази благодарността си за подкрепата след такава съкрушителна загуба.

"Наше задължение спрямо играчите е да благодарим на всички тези французи, мъже и жени, които ни подкрепиха и дадоха много сила на тази група. Споделихме страхотни емоции, въпреки че краят е жесток и боли. Не трябва да забравяме всичко, което този отбор направи, докато имаше много трудности преди и по време на световното първенство. Те изпитаха невероятни емоции през този състезателен месец", каза Дешан пред TF1.

Дешан заяви, че ще търси реванш на Мондиала след 4 години, ако му бъде предложен нов договор.

Капитанът Уго Лорис повтори думите на старши треньора си. „След болката от загубата, посрещането е малко утеха. Най-важното е признанието на привържениците, въпреки че като спортисти бихме искали да имаме този златен медал и да върнем купата във Франция“, заяви Лорис.

Сега Франция насочва вниманието си към Европейското първенство през 2024 г. в Германия, където ще се стреми да спечели турнира за трети път.

Лорис призова отбора си да пренесе силния си манталитет от Катар в следващото си състезание, добавяйки: „Въпреки това, което се случи преди и по време на турнира, ние показахме издръжливост, останахме отбор. Трябва да запазим това за Европейското първенство“.

Нападателят Оливие Жиру, който изпревари Тиери Анри като голмайстор на Франция за всички времена в Катар също коментира представянето на "сините" на Мондиала.

„Ще се прегърнем един друг силно и ще отидем на почивка, за да презаредим батериите си, защото има сезон, който трябва да завършим. Винаги е трудно да напуснеш група, с която изкарахме месец и половина. Ние сме като семейство, като братя.“