Авторът на двата гола за победата на Бразилия с 2:0 над Сърбия Ричарлисон е изключително доволен от представянето си. Нападателят на Тотнъм отново припомни за момента, в който бе под въпрос за Световното първенство, тъй като имаше проблеми с травма на прасеца.

„Не знам дали сте го виждали, но вкарах подобен гол и в Италия. Правя го в тренировките, правя го и в мачовете. Отиграх воле и направих хубав удар. Вкарах два гола и искам още. На почивката казах, че ми трябва топката и тя дойде. Миналата седмица пък казах, че е трудно да се преодолее гъстата защита, но съм свикнал с това в Англия. Знаех, че ще имам възможности и че мога да ги оползотворя. Имах две, концентрирах се и ги отиграх добре.

Това е моя сбъдната детска мечта. Щастлив и самоуверен съм. Четири седмици плаках, защото бях под въпрос дали ще бъда тук. Денят на прегледа ми беше сред най-важните в живота ми. Останах на носилката, лекарите минаха, а резултатът не идваше. Цялото усилие, за да се възстановя, си струваше. Имах по три терапии на ден. Единственото ми желание беше да играя на Мондиала. Минахме първия двубой, остават още шест“, заяви Ричарлисон.

Снимка: БГНЕС