Бразилската футболна легенда Пеле обяви в пост в социалната мрежа инстаграм, че посещението му в болницата е част от планиран месечен контрол за здравето му и благодари на почитателите си за положителните съобщения, с които го затрупват.

Във вторник Пеле беше транспортиран в болницата в Сао Пауло, за да бъде установено как върви лечението му след отстраняването на рак на дебелото черво през септември 2021-а година.

Също така Пеле уточнява, че тези посещения в болницата за него ще се превърнат в ежемесечни. В страницата си в инстаграм той публикува и снимка на сграда в Катар, на чиято фасада c помощта на светлини е изобразен неговия портрет и е изписано пожелание за скорошно оздравяване.

"Приятели, постъпих в болницата за регулярно ежемесечно изследване. Винаги е приятно да получава човек такива положителни съобщения, както аз в момента. Искам да благодаря на Катар за тази чест, която ми оказват и на всички хора, които ми изпращат положителна енергия, се казва в текста към публикацията.

В сряда американската телевизия ESPN съобщи благодарение на източник от медицинския персонал на болницата, че Кралят на футбола Пеле е приет с много отоци и сърдечна недостатъчност. В последствие обаче лекарите казаха, че трикратният световен шампион "напълно контролира сам своите жизнени функции, неговото клинично състояние е стабилно".

Според дъщеря му Кели до Насименто, нейният баща е в болницата и за корекция на медикаментите за лечение, които са му назначени. А преди това е трябвало да му бъдат направени изследвания.

Едсон Арантес до Насименто, както е пълното име на Пеле, претърпя през септември миналата година операция за отстраняване на тумор на дебелото черво, а на 8-и декември трябваше да бъде хоспитализиран за допълнително лечение. След това телевизия ЕSPN съобщи, че са открити тумори в червата, черния дроб, а също и в белия дроб в начален стадий. Според телевизионния канал химиотерапията, на която Пеле е подложен през последните месеци, не е повлияла на туморите в тялото на бразилеца.

Пеле е единственият трикратен световен шампион, като печели титлата през 1958-а, 1962-а и 1970-а година. За националния отбор на Бразилия има 92 мача и 77 гола. В анкетата на ФИФА е признат за Футболист номер 1 на 20-и век.