Селекционерът на бразилския национален отбор Тите призна, че петкратните световни шампиони са играли слабо срещу Камерун. "Селесао" загуби с 0:1 срещу африканците и в следващата фаза на Мондиал 2022 ще се изправи срещу Република Корея.  

"Видяхме много атаки и също толкова контри, а Камерун търсеше точно това. Опитвахме се да бъдем по-ефективни, но не се получи. Тази вечер всички загубихме, това е колективно поражение. Има много малко време между мачовете. Трябва да се представяме балансирано, модерният футбол го изисква. Никой не е спечелил три мача на това Световно първенство. Трите отбора, които се класираха рано, загубиха (Франция, Бразилия и Португалия). Резултатите говорят сами за себе си. Двубоите са доста трудни и трябва много да се внимава. Бяхме внимателни срещу Камерун, но те играха много добре и заслужават тази победа. Не можем да кажем, че този или онзи съперник на осминафиналите е по-лесен, или че имаме предимство", коментира Тите, цитиран от АФП.

Срещу Камерун специалистът пусна в игра голяма част от резервите на Бразилия, след като титулярите от първите две срещи на Световното първенство получиха почивка.