Бразилската футболна легенда Пеле показва "прогресивно подобрение", след като 82-годишният бе хоспитализиран миналата седмица, заради влошаване лечението му за рак на дебелото черво, съобщава медицински доклад на болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

Пеле също беше лекуван от респираторна инфекция, вече е настанен в обикновена болнична стая със стабилни жизнени показатели и е в съзнание.

Един от най-великите футболисти на всички времена, имаше тумор на дебелото черво отстранен през септември миналата година и редовно получава медицински грижи. „Пациентът продължава да показва прогресивно подобрение на общото му състояние, по-специално на респираторната инфекция“, уточняват от болничното заведение.

В понеделник Пеле изрази подкрепата си към националния отбор на Бразилия в осминафиналния мач на Световното първенство срещу Южна Корея (4:1), като каза, че ще гледа мача. По време на мача играчите на Бразилия разпънаха банер на терена със снимка на футболния велик по време на победата му на Световната купа през 1970 г., който гласеше просто: "Пеле!"

Бившият нападател изведе страната си до три титли на Мондиал - през 1958, 1962 и 1970 г. - постижение, което никой друг играч не е постигал.