Крилото на бразилският национален отбор и Реал Мадрид Винисиус Жуниор вярва, че  отпадането на Селесао на четвъртфиналите на Мондиал 2022 ще сплоти тима и той ще се завърне още по-силен за следващото Световно първенство след четири години.

Бразилецът написа трогателен пост в социалните мрежи, с който се извини на сънародниците си за поражението с дузпи от Хърватия.

"Плаках на терена, плаках в съблекалнята, плаках сам в самолета и ще плача винаги, когато си спомня колко близко бяхме. Това беше най-лошият ден в живота ми, толкова съм тъжен. Написах този текст няколко пъти, след което го изтрих.

Няма думи за обяснение на разочарованието, остават само сълзите. Усмивката я няма, трябва ми време да я намеря отново. Обичам футбола и това ще ми даде нова възможност да отведа Бразилия там, където наистина заслужава да бъде - на върха. Божият план винаги е по-висок от нашия план.

Ще се върнем по-силни от всякога. Бразилия, хиляди извинения. Не успяхме и в момента сме много разочаровани. Благодаря на всички за пожеланията и любовта. Обединена Бразилия ще завладее света през 2026 година", написа Винисиус в една от социалните мрежи.