Много сръбски фенове бяха притеснени от новината, която се появи в някои медии, че нападателите на сръбския национален отбор Душан Влахович и Александър Митрович са контузени и че няма да присъстват на откриването на Световното първенство срещу Бразилия на 24 ноември.

Сръбският вестник "Телеграф", цитиран от "Труд", обяви, че Влахович не е сериозно контузен и ще бъде максимално готов за всички предизвикателства в Катар, като се започне от мача срещу Бразилия, който е първи за "орлите" в Доха.

Като предпазна мярка Влахович пропусна последните три мача на Ювентус, срещу Лече и Интер в Серия А и срещу ПСЖ в Шампионската лига, като причината е именно да не рискува потенциално влошаване на ситуацията преди Световното първенство в Катар.

Няма потвърждение за Александър Митрович, че има две счупени кости на ходилото. Той пропусна и последния мач срещу Манчестър Сити, когато треньорът на Фулъм Марко Силва каза, че не е сериозна контузия.

Селекционерът Драган Стойкович Пикси все още не е обявил списъка на тима си за Световното първенство, очаква се да го направи в следващите няколко дни.

Снимка: БГНЕС