Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо се намира във впечатляваща форма. Това заяви неговият съотборник Рубен Невеш на пресконференция в Ал-Шехания в неделя.

Невеш, който играе за английския Уулвърхямптън и е определян за един от тарторите в съблекалнята на португалците, напълно отхвърли спекулациите, че 37-годишният Роналдо не се намира в оптимална форма заради проблемите си в Манчестър Юнайтед.

"От това, което виждам от него на тренировка, той се намира във впечатляваща форма. Никой в тима не е притеснен за неговото състояние. Ние, като отбор, знаем много добре какво точно трябва да направим, за да може в деня на мача индивидуалността на всеки да изпъкне", каза Невеш.

"Ако сме достатъчно добри като отбор, Кристиано ще бъде феноменален", каза още халфът на Уулвърхямптън.

Невеш каза още, че интервюто, което даде Кристиано Роналдо пред британския журналист Пиърс Морган, в което той обвини ръководството на Манчестър Юнайтед, че го е предало, не е повлияло по никакъв начин на настроенията в националния отбор на Португалия.

"Фурорът, който това интервю предизвика в Англия, няма нищо общо с националния тим на Португалия. Да, за нас сега е невъзможно да отидем някъде и да не ни питате дали има проблеми вътре в тима, но аз мога да ви уверя, че отношенията в съблекалнята между всички са отлични", добави 25-годишният Невеш.

В събота Кристиано Роналдо тренира в много добро настроение заедно със съотборниците си, които се подготвят за мачовете с Гана, Уругвай и Република Корея от груповата фаза на световното първенство. Шампионатът в Катар се открива по-късно днес, а първият мач на португалците е в четвъртък срещу Гана.