Галерия

Бившият нападател на Блекбърн Роувърс, Челси и Астън Вила - Крис Сътън, коментира сагата с Кристиано Роналдо на Мондиал 2022.

Той заяви, че "Косата на Бога" измести гола на Диего Марадона с ръка, наречен "Божията ръка". Това е един от най-паметните моменти в богатата история на Световните първенства. 

През 1986 г. Аржентина и Англия се изправят един срещу друг в битка за място на 1/2-финалите. Враждата между двете страни обаче далеч не е единствено на футболния терен по това време. Аржентина и Великобритания са в отворен политически конфликт заради войната за Фолклендските острови

Това се пренася и на терена, където "гаучосите" печелят с 2:1. Първият гол в мача е дело на Марадона с ръка, а след мача легендата заявява: "Ако е имало игра с ръка в този мач, то това е била ръката на Бог".

Любопитна подробност е, че страничен съдия на срещата е българинът Богдан Дочев. 

И сега Сътън заяви: "Забравете "Божията" на Диего Армандо Марадона, "Косата на Бога“"на Кристиано Роналдо вече е на мода". 

Ситуацията от мача между Португалия и Уругвай стана основна в социалните мрежи. Кристиано настоява попадението да бъде записано на негово име, но от ФИФА са категорични, че е дело на Бруно Фернандеш, защото специален чип в топката показа, че Роналдо не е играл с нея.

Португалия спечели срещата с 2:0 и се класира за 1/8-финалите, но въпреки това петкратният носител на Златната топка остана разочарован, че не се разписа. 

Припомняме, че през 1986 г. Аржентина стана световен шампион, а с основна заслуга за това беше и "Божията ръка". Дали сега "Косата на Бога" ще повтори постижението, предстои да видим. 

Снимка: БГНЕС