Кристиано Роналдо напусна английския футболен клуб Манчестър Юнайтед през миналия месец след рядко виждан скандал и един от най-добрите за всички времена си търси нов отбор. Според Oddschecker, фаворит за букмейкърите е неговият роден Спортинг Лисабон, но Челси до момента е първи във вота на феновете.

Около 38 процента от заложилите са прогнозирали, че Роналдо в крайна сметка ще се озове в Челси. Ако уцелят, печелившите ще умножат всяко заложено евро 17 пъти. Най-нисък пък е коефициентът за Спортинг Лисабон - само 9, което означава, че букмейкърите смятат този трансфер за почти два пъти по-вероятен.

Най-вероятните дестинации за португалеца:

Спортинг Лисабон (9 коефициент, 34 процента от залозите) - Роналдо започна кариерата си в португалския гранд, който го продаде на Манчестър Юнайтед за 12 милиона лири през 2003. Майката на футболиста - Долорес Авейро, е казвала публично, че иска да види сина си отново в Лисабон.

Нюкасъл (13 коефициент, 6 процента от залозите) - Английският клуб вече е със собственици от Саудитска Арабия, които разполагат с несметни богатства и подчертаха амбициите си с трансфери за близо 200 милиона лири през последната година. Бонус за залагащите е това, че те вече проявяваха интерес към играча.

Реал Мадрид (15 коефициент, 5 процента от залозите) - Роналдо има 438 мача, 450 гола и 131 асистенции за испанския колос, който обаче може би отдавна е затворил тази страница. В момента нападатели на Реал Мадрид са Бензема, Винисиус, Родриго и Валверде, така че за португалеца може би няма да има място.

Челси (17 коефициент, 38 процента от залозите) - Това е творение най-вече на британските медии. Те спекулират с трансфер на португалеца при "сините" още от края на миналия сезон, тъй като отборът се нуждае от още нападатели. 

Клуб от МЛС (17 коефициент, 6 процента от залозите) - Собственик на Интер Маями е бившият футболист на Юнайтед - Дейвид Бекъм. Той заяви в интервю през 2020, че Лео Меси и Роналдо са негови потенциални трансферни цели и по този начин подчерта амбициите на клуба си. Португалецът може да поеме по пътя на други ветерани, които избраха САЩ или Канада в залеза на кариерите си.

Друг клуб (11 процента от залозите) - Букмейкърите предлагат още коефициенти за Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен, Арсенал, Наполи, Рома, Милан, Аякс, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити, че дори и за Фенербахче.