Южна Корея игра смело, но загуби с 2:3 от Гана в мач от група "H" на Мондиал 2022, игран на стадион "Едюкейшън Сити".

Двата отбора изиграха странно първо полувреме, в което корейците владееха инициативата и сякаш голът ми се "печеше". Напук на логиката Гана вкара с единствените си удари за първите 45 минути - Мохамед Салису и Мохамед Кудус бяха точни в рамките на 13 минути.

В началото на второто полувреме ганайците имаха още един шанс, който не използваха и в 61-ата минута резултатът вече беше 2:2 след два гола с глава на днешната сензация Гюсунг Чо! И точно когато изглеждаше, че изпадналите в тежък нокдаун ганайци ще бъдат довършени, Кудус заби втория си гол в мача и спря устрема на противника.

До края корейците натискаха здраво и завършиха мача с цели 20 удара (срещу едва пет за техния опонент), но ганайците оцеляха. Така Гана събра 3 точки и се изравни с Португалия. Южна Корея остава с 1 точка, колкото има и Уругвай.

Азиатците стартираха по-агресивно и на няколко пъти потърсиха начин да наранят съперника, но с дружни усилия дефанзивният вал на африканския отбор се справяше. Набързо корнерите станаха 6:0 в полза на "червените" в днешния мач, но това не даваше резултат.

В средата на първото полувреме Гана поведе при първата си опасна акция! Салису се ориентира най-добре при изпълнение на пряк свободен удар и вкара с левия крак. VAR временно забави играта, защото се гледаше ситуацията на повторение заради игра с ръка на Аю. Все пак голът беше признат, а интересното е, че това беше първият точен удар в мача.

За да излезе логиката в днешния мач в почивен ден, се стигна до 34-ата минута, в която Гана удвои аванса си. Джордан Аю центрира отляво и Мохамед Кудус засече безпощадно с глава. До този момент корейците бяха далеч по-активни и напористи, но пък ганайците демонстрираха невероятна ефективност.

Южна Корея не записа нито един точен удар за първите 45 минути. За отбелязване е един неточен шут и цели пет блокирани изстрела. При 7:2 корнера в полза на азиатците.

Малко след рестарта на играта Амарти би неточно, след което корейците можеха да се върнат в играта. Чо засече много хубаво с глава, но стражът Ати спаси атрактивно!

Преди да изтече един час игра обаче нямаше прошка и Гюсунг Чо намали резултата след нов хубав удар с глава. За да бъде драмата пълна, в 61-ата минута Чо заби още еди гол с глава и хвърли Гана в тежък нокдаун.

Гана обаче не падна духом и в 68-ата минута си върна аванса в резултата чрез Мохамед Кудус, който също като Чо се разписа за втори път днес. Кудус се възползва от разминаването на Инаки Уилямс с топката и отбеляза с левачката от движение.

Четвърт час преди края на редовното време Южна Корея натисна и имаше две много добри възможности в рамките на минута, но резервата Канг-Ин и Ким бяха отказани. В 84-ата минута Джин-Су Ким бe оставен сам отляво, но би мощно над напречната греда!

Чо можеше да оформи своя хеттрик в 94-ата минута и никак не беше далеч. Той би силно в горния ляв ъгъл, но Ати спаси по блестящ начин.


Южна Корея - Гана 2:3

0:1 Мохамед Салису - 24'
0:2 Мохамед Кудус - 34'
1:2 Гюсунг Чо - 58'
2:2 Гюсунг Чо - 61'
2:3 Мохамед Кудус - 68'


Южна Корея: Ким-Сюнг Гуй, Моон-Хван Ким, Ким Мин-Жае, Юнг-Гвон Ким, Джин-Су Ким, Джун, Хван, Джеонг, Сон, Куон, Чо

Гана: Ати, Лампти, Амарти, Салису, Менса, Абдул Самед, Партей, Кудус, Джордан Аю, Уилямс, Андре Аю