Треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, коментира отпадането на неговия отбор от 1/8-финалите на Шампионската лига. Французите загубиха и втория мач срещу Байерн Мюнхен с 0:2 на германска земя, след като бяха отстъпили и в първия двубой у дома с минималното 0:1.

„Не знаехме как да вкараме гол. Имахме добро първо полувреме, през което създадохме положения за гол. Трябва да се научим да бъдем по-хладнокръвни. Очевидно бе, че Байерн ни пресираше. Не трябва да се срамуваме, че се опитахме да преодолеем натиска им. Но когато допуснахме гол час след началото на мача, стана трудно. Определено сме разочаровани. Ако бяхме отворили сметка, мачът щеше да е друг”, лаза Галтие.

Наставникът на парижани опита да анализира и в какво точно се е състояло предимството на баварците.

“Те са физически по-добре подготвени. Имахме много големи пропуски, както в първия, така и във втория. Трябваше да сменим централните защитници, очевидно това ни отслаби. Сега вече няма как да повторим този сблъсък и можем само да гледаме напред. Ще трябва да разберем и приемем случилото се, за да продължим по успешния си път в шампионата. Всички са разочаровани, включително и аз. Имахме големи надежди за реванша“, каза още Галтие.

Треньорът на Пари Сен Жермен побърза да отговори и на спекулациите около бъдещето си в отбора след поражението.

“Наистина е рано да говорим за това. Зависи от ръководството и президента на отбора. В момента определено има разочарование, защото клубът възлагаше големи надежди на този турнир. Но аз съм все още фокусиран върху остатъка от сезона“, завърши Галтие.