Имаше голям шанс Килиан Мбапе да играе за Реал Мадрид след преговорите за трансфера му през 2022 г. в случай че иска да напусне ПСЖ. Това обаче е било съвсем привидно, след като той се е подиграл откровено с испанския клуб. През последните няколко часа се появи нова информация, според която футболистът, роден в Бонди, може завинаги да изгуби шанса си да премине в Реал, пише „Труд“.

Докато Мбапе е с отбора на Франция, журналистът Даниел Риоло разкри чувствителна информация за преговорите на играча с клуба на Флорентино Перес. Според казаното от него, Килиан е имал устно споразумение с ПСЖ през март 2022 г., когато все още е преговарял с испанците. Информацията за споразумението между Мбапе и ПСЖ през март 2022 г. излезе наяве по време на разследването на спорния случай Хамрауи-Диало заради подслушване на Сезар Мавакала, адвокат на футболистите Мария-Антоанета Катото и Кадидиату Диани. Името на Мбапе се появява, след като адвокатът и набедената за побойничка Диало се обърнали към майката на футболистката на ПСЖ Фейза Ламари.

Отвъд случая Хамрауи-Диало, RMC Sport уверява, че „е възможно кланът Мбапе да е съгласувал условията на новия договор както с ПСЖ, така и с Реал Мадрид, преди да вземе окончателно решение с пълно познаване на фактите от всички страни."

Във всеки случай също се смята, че той може да си е играл на котка и мишка. Вестник "Спорт" всъщност уверява, че "Мбапе си е поиграл с Реал Мадрид", след като вече е подготвил споразумението с ПСЖ предварително. Самият футболист на няколко пъти каза, че е определил къде да играе седмица преди официално подновяване с парижани. Очевидно при тази информация той е излъгал.