Селекционерът на националния отбор на Франция до 21 години Тиери Анри засипа с похвали халфа на Пари Сен Жермен Уарен Заир-Емери.

"Той е единственият, който се държа гордо на "Сейнт Джеймсис Парк". Чудесен е в този момент. Хората ще си кажат нали е един от вашите играчи. Да, така е, но това няма нищо общо. Никога не съм виждал толкова млад играч да бъде толкова зрял", каза бившата звезда на Арсенал и Барселона пред телевизия CBS.

"Обикновено нападателите правят разликата, но когато играеш в средата на терена за отбор като ПСЖ, трябва да се адаптираш и е рядко да се види млад играч на такъв пост. Казах му, че му давам капитанската лента, защото искам да видя продължението. Знам какво може да направи физически, той е силен, бяга бързо, има чувство за пас и може да спре контраатака", добави той.

"Исках да видя дали може да спре играч, говорейки. Дадох му лентата, за да видя дали може да ръководи отбора и да говори. Това беше моят начин да проверя и, вярвайте ми, той го умее. Това момче няма никаква граница. Луис (б. а. - Енрике) вече говори за професионализма на Уарен и за това колко обича играта. Това е важно", подчерта треньорът.

"Понякога младите са обградени с хора, които не им помагат. Уарен обаче има много здраво семейство до себе си, на тази възраст той има нужда от хора около себе си, за да играе добре. Както съм казвал, единствено небето е границата за това момче", завърши Тиери Анри./БТА

Снимка: БГНЕС