Авторитетното френско издание L'Équipe разкри интересни подробности от сагата с Килиан Мбапе. 

Очаква се след края на сезона световният шампион с Франция да премине в Реал Мадрид като свободен агент. ПСЖ и Мбапе ще обявят съвместно напускането си веднага щом нападателят подпише договор с "Кралете".

В началото на януари 25-годишният нападател каза: "Изборът не е направен. Но ПСЖ може да бъде спокоен благодарение на споразумението ми с президента".

Според L'Équipe обаче по това време Килиан вече е бил решил да премине в Реал - в края на декември той е постигнал принципна договорка с испанския колос.

Твърди се, че футболистът е излъгал за бъдещето си, за да не превърне историята в сапунен сериал преди затварянето на януарския трансферен прозорец, а също и за да контролира отношенията с пресата.

Майката на Мбапе Файза Ламари, която действа като негов агент, е наясно с въздействието, което ще има съобщението за напускането на сина й от Франция, така че тя иска да го смекчи с поредица от подкрепящи медийни материали, по-специално телевизионни интервюта.

Това също така се прави, за да се подготви за последните месеци на играча в Париж и да се гарантира успешно завършване на периода на френската звезда в ПСЖ.

Снимка: БГНЕС