Според RMC Sport Пари Сен Жермен е определил звездата на Наполи Хвича Кварацхелия като идеалния заместник на Килиан Мбапе през следващия сезон. Френският национал ще напусне като свободен агент през лятото и от известно време всички знаят, че той се насочва към Реал Мадрид. Вече се предполагаше, че ПСЖ се оглежда в посока Серия А за негов заместник, като сред имената бяха Рафаел Леао от Милан и нападателят на Наполи Виктор Осимен.

Сега обаче френският RMC Sport съобщава, че треньорът Луис Енрике е посочил Кварацхелия като приоритет номер едно за тази роля. 23-годишният грузински национал има договор до юни 2027 г., но след изключителната си дебютна кампания обсъжда нов договор с много различни цифри на заплатата. Вторият му сезон не беше толкова впечатляващ, отчасти защото Наполи като цяло изпитваше трудности в периода след Скудетото, но все пак той допринесе с 10 гола и 9 асистенции в 42 мача.

RMC Sport настоява, че обкръжението на Кварацхелия се е показало като "ентусиазирано" от идеята да се присъедини към Пари Сен Жермен. Въпреки това няма споразумение нито с играча, нито с Наполи. Твърди се, че трансферната сума ще е около 120 млн. евро. Кварацхелия се присъедини към "Адзурите" само за 13,3 млн. евро от Динамо Батуми през лятото на 2022 г.