Първият гол срещу затворени отбори е ключов, заяви португалският национален селекционер Фернандо Сантош след победата на европейските шампиони с 3:0 срещу Латвия в световна квалификация. Португалците започнаха цикъла трудно със загуба срещу Швейцария, но сега са само на три точки от отбора на Владимир Петкович при предстоящ мач в Лисабон на 10-и ноември.

"Знаехме много добре, че ще ни пресират и ще играят на контраатака. През първите 20 минути опитвахме да намерим отговор на тяхната игра и да ги пречупим, а първият гол беше ключов. През второто полувреме направихме някои промени в тактически план и заиграхме далеч по-добре с развитие на мача. Движехме се по-бързо по терена и изнасяхме топката на скорост", каза Сантош.

Роналдо откри резултата малко преди полувремето в Рига, след като добави топката във вратата на домакините след две спасявания на Андрис Ванинс. Нападателят на Реал Мадрид удвои след близо час игра, а Андре Силва оформи крайния резултат четири минути по-късно.

"С Роналдо се разбираме много добре на терена. С подобни футболисти като него за съотборници е далеч по-лесно да вкарваш. Постигнахме много през последните месеци, но това се дължи на тренировките и подготовката. Радвам се, че вкарах и си тръгваме от Латвия с три точки", каза Силва.