Англия няма да подцени нито един от съперниците си в квалификациите за европейското първенство по футбол, един от които е и България, заяви селекционерът Гарет Саутгейт.

Той вярва също така, че неговите футболисти ще бъдат допълнително мотивирани, защото полуфиналите и финалът на Евро 2020 ще бъдат проведени на "Уембли".

Британските медии определят група "А" като лесна и като цяло са доволни, че е избегнат отборът на Германия. Освен Англия и България, в потока попадат още Чехия, Черна гора и Косово.

"Избегнахме някои големи отбори и сега е време да се настроим към тези, които ни се паднаха. Когато играем срещу по-непознатите състави, мотивацията при тях е огромна. Особено при домакинствата им, в които атмосферата е наелектризирана. Ние обаче сме в добро състояние и трябва да запазим инерцията", заяви Саутгейт след жребия.

"До момента не съм усещал нашите играчи да подценяват някого. Имаме възможност да домакинстваме на 'Уембли' в последната фаза на турнира и мотивацията ни ще бъде още по-голяма. Заради това съм сигурен, че няма да подценим никого", добави той.

За да отбележи 60-та годишнина от първото европейско първенство, УЕФА ще организира това през 2020-а в 12 различни града. Лондон е един от тях.

"За всеки футболист е рядка възможност да играе голям турнир на собствения си стадион. Следващите 18 месеца ще бъдат много интересни", завърши той.