Защитникът Пари Сен Жермен Тиаго Силва, обобщавайки сезона, каза, че спечелването на френското първенство не е толкова лесна задача. Според него трябва да работиш усилено и да се бориш.

"Спечелването на шампионата винаги е важно. Това е основната ни цел. Ако не спечелим лигата или поне не финишираме в топ 2, няма да можем да играем в Шампионската лига. Затова трябва да спечелите. 
Щастливи сме, че направихме това през този сезон. Дори въпреки факта, че много хора смятат, че спечелването на шампионата е лесно, ако играете за ПСЖ. Но когато влезете в полето, никой не ви дава нищо. Затова, ако не работиш за победа, тогава няма да спечелиш. Така че навсякъде в Европа. 

В началото винаги има фаворити, но не знаете дали ще спечелят. В Италия Ювентус печели осем години, но никой не казва нищо. В Англия Манчестър Сити спечели втори път и отново никой не казва нищо.
Също така заслужавахме да спечелим лигата. За съжаление се провалихме в Купата на лигата и Купата на Франция. Вие играете, за да спечелите, но можете и да загубите. Когато загубите, трябва бързо да се съвземете, за да се върнете към победите", заяви Тиаго Силва.