Отборът на Шалке'04 излезе на 6-о място в Бундеслигата след 4-ия кръг, като записа втора поредна победа след лошия старт в началото на сезона. Днес кралскосините разбиха с 5:1 като гост новака Падерборн и имат 7 точки.

Два гола вкара днес Амин Харит, по едно попадение добавиха Салиф Сане, Суат Сердар и Ахмед Кутуджу. Иначе домакините откриха рано-рано резултата чрез Каули, който беше точен в 8-ата минута.

Падерборн направи добра преса в половината на гостите, топката беше отнета и подадена към Свен Михел, който центрира от ляво за празнуващия днес рожден ден Каули, който с глава изпревари Александер Нюбел.

Шалке веднага реагира и Марк Ут и Гуидо Бургщалер имаха възможности да вкарат, като вратарят Яник Хут спаси. Но Салиф Сане изравни в 33-ата минута след пробив и подаване на Бащиян Очипка.

Малко преди края на първото полувреме Михел имаше златен шанс да вкара за 2:1, но след подаване на Себастиан Василиадис проби и стреля в малката мрежичка от външната страна.

Гостите показаха, че са по-опитни през второто полувреме и четири минути след неговото начало стигнаха до 1:2, дело на Суат Сердар. Топката рикошира в крака на Уве Хюнемайер и подлъга вратаря Хут.

Амин Харит направи 3:1 в 71-ата минута, като преди това се получи чудесна комбинация между Бургщалер и Стрели Мамба, вкарвайки технично до гредата.

Пак Харит вкара за 5:1 в 89-ата минута, завършвайки комбинация на августовското попълнение Джонджо Кени и резервата Уестън Маккени. Ахмед Кутуджу също се разписа за 4:1.