Франция победи Молдова само с 2:1 в европейска квалификация от група "H", играна на стадион „Стад дьо Франс“.

Световните шампиони се класираха за Евро 2020 без игра още преди началото на мача, тъй като Турция и Исландия не си вкараха по-рано днес. Така комшиите също си гарантираха място на еврофиналите, а островитяните пропускат форума.

Французите започнаха добре днешното си домакинство, но Молдова изненадващо откри резултата в деветата минута чрез Вадим Рата, който се възползва от грубата грешка на Клеман Ленгле.

Последваха цели три пропуска на любимеца на селекционера Дешан – Оливие Жиру. Килиан Мбапе също не успя да превземе целта, но десетина минути преди паузата необичайният голмайстор Рафаел Варан изравни. Гостите имаха основателни претенции за игра с ръка на Жиру, но реферът зачете попадението.

Жиру направи още три пропуска и след почивката, но все пак успя да се разпише в 79-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Люка Дин в наказателното поле.

Момчетата на Дидие Дешан са на върха в групата с актив от 22 точки, докато Турция е на второ място с 20 пункта. Исландия отпада от сметките, тъй като има 16 точки. Молдова е на дъното с три точки.

 

Франция - Молдова 2:1

0:1 Вадим Рата – 9’
1:1 Рафаел Варан – 35’
2:1 Оливие Жиру – 79’ дузпа