Дания ще позволи повече зрители в мачовете от Суперлигата до края на този сезон на фона на по-нататъшно облекчаване на коронавирусните ограничения.

Новото въведение би позволило разстоянието между зрителите по правилата за социално разстояние да бъде 1 метър в сравнение с предишното правило от 2 метра, заявиха от правителството. Това би увеличило броя на зрителите над сегашния лимит от 500 души, но облекчените мерки важат само за футбола.

"Изслушахме желанието да имаме повече фенове на стадионите. Мисля, че намерихме добър баланс между интересите на отборите и техните фенове, и че трябва да продължим да избягваме разпространението на зараза", каза Джой Могенсен , министър на културата.

Правителството заяви, че е взело предвид, че мачовете се играят на открито и разделени могат да бъдат разделени на сектори.  ъв всяка секция ще има най-много 500 фена и всички трябва да са седнали. Разпоредбата ще бъде в сила до 31 август.

От Брьондби заявиха пред телевизионния оператор TV2, че според тях новият лимит ще позволи около 7000 до 8000 зрители, което е около половината от обичайната посещаемост, която се разпределя между притежателите на сезонни билети и спонсори.