Френският шампион Пари Сен Жермен изрази подкрепата си към звездата на тима Неймар, след като бразилският нападател съобщи, че е бил обект на расистка обида при загубата на тима от Олимпик Марсилия с 0:1.

В края на срещата настана масово сбиване, а бразилецът получи червен картон за това, че потупа отзад по главата испанския защитник Алваро Гонсалес. Изгонени бяха още четирима футболисти от двата отбора.

След мача Неймар обвини Гонсалес в расизъм. Бразилецът твърди, че бранителят му е казал: "Затваряй си устата, мръсна маймуно". Неймар се оплака на резервния арбитър от поведението на играча на Марсилия и изкрещя пред камерата, че е ударил испанеца, защото е расист.

Ето какво казаха от ПСЖ:

“ПСЖ твърдо подкрепя Неймар, който съобщи, че е бил обект на расистка проява от противников състезател - се казва в декларацията на френския шампион. - Клубът поддържа своята позиция, че расизмът няма място в обществото, футбола и живота на хората. (…) ПСЖ очаква от Дисциплинарната комисия към Френската футболна лига да направи разследване и да установи фактите.”