Европейската футболна централа (УЕФА) е разработила извънреден план за провеждането на европейското първенство по футбол идното лято.

Според френското издание "Паризиен", УЕФА се е спряла на идеята Евро 2021 да се проведе само в една държава, както бе досега, заради втората вълна от коронавирус, която заля Стария континент.

Вестникът допълва, че основният претендент за домакинство на надпреварата е Русия, тъй като страната е с ниско ниво на заболеваемост от COVID-19, а това дава възможност за безопасно организиране и провеждане на турнира, съобщава БНТ.

Освен това, Русия разполага и с голям брой големи, модерни стадиони, тъй като страната бе домакин на Мондиала през 2018 г.

Европейското първенство трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли тази година, но заради пандемията от COVID-19, Европейската футбола централа реши да отложи турнира за следващото лято, като състезанието ще се състои от 11 юни до 11 юли 2021 година.

По предварителен план Русия трябва да бъде домакин на четири мача от турнира: три мача от групови кръгове и един четвъртфинал, а градът-домакин е Санкт Петербург.