Франция, очаквано, победи в гостуването си на Казахстан с комфортното 2:0. Осман Дембеле се разписа с националната фланелка за първи път от 2018 година, докато вторият гол за "петлите" падна след автогол. Но второто полувреме разкри неприятна закономерност за състава на Дидие Дешан - Франция няма дузпаджии.

Антони Марсиал бе изваден от игра в 59-ата минута заради контузия и на негово място се появи Килиан Мбапе. Четвърт час по-късно нападателят на Пари Сен Жермен получи възможност да изпълнява дузпа. Мбапе насочи топката добре, но вратарят на домакините я извади от ъгъла.

Това далеч не е първият провал за "петлите" от бялата точка в последните години. Франция е изпълнила седем дузпи от 2019-а насам, като е вкарала само три. И трите са превърнати в гол от един-единствен футболист - Оливие Жиру.

Четирите пропуски пък са дело на Антоан Гризман и Мбапе. Гризи изпусна цели три поредни, преди Донатело да не успее при последната срещу Казахстан.

Самият Мбапе далеч няма перфектна статистика при дузпите. С тази срещу Казахстан французинът има три пропуска от общо 15 опита на клубно и национално ниво, което прави 80% успеваемост, припомня webcafe.bg.