Реал Мадрид – Ливърпул, първи мач от 1/4финалите в Шампионската лига, стадион „Алфредо ди Стефано“, 22:00 часа, съдия Феликс Брих (Гер)

Контузен за Реал Мадрид: Рамос
Извън игрови ритъм за Реал: Азар, Карвахал
Контузени за Ливърпул: Ван Дайк, Матип, Гомес, Хендерсън

Вероятни състави: 
Реал М: Куртоа, Милитао, Варан, Начо, Васкес, Модрич, Каземиро, Кроос, Менди, Бензема, Винисиус
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън, Тиаго, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане (Жота)

Прогноза:

Реал Мадрид и Ливърпул ще се опитат да вземат предимство преди реванша от 1/4финалите в Шампионската лига в Англия, но и със сигурност основен приоритет ще бъде да не загубят и това предполага доста предпазливи действия. 

И двата тима не са убедителни през сезона, но ако Кралете все пак имат шанс за титлата в Испания, то сривът през последните месеци при Червените направи така, че във Висшата лига хората на Юрген Клоп да се надяват максимум на място в Топ 4. 

Все пак и двата тима са във форма напоследък. Мърсисайдци идват в Мадрид след много хубава победа над Арсенал, която определено ще повиши самочувствието им. Героят от този мач Диого Жота може да започне, но има вариант и отново да остане на пейката и да бъде използван  като жокер от Клоп. Тимът спечели и предишните си 2 срещи във всички турнири, като в тези 3 мача не допусна гол. 

В Северен Лондон Мохамед Салах също отбеляза един от редките си голове напоследък, а и Роберто Фирмино се очаква да бъде използван заради своята работоспособност. Иначе проблемите на гостите остават в защита, но все пак трите поредни сухи мрежи показват подобрение. 

Що се отнася до Реал, испанците са с 4 поредни успеха във всички състезания, като не са губили от края на януари – вече в 11 поредни мача. Еден Азар и Дани Карвахал не попаднаха в групата, макар и да са възстановени от контузиите си. 

Възможно е Зинедин Зидан да оформи състава си с трима в защита  търсене на сигурност, докато в предни позиции отново ще се разчита на Карим Бензева и импровизацията на Винисиус Жуниор. Лукас Васкес вероятно отново ще действа като десен краен футболист, както в  нападение, така и в защита. 

Финалът между двата тима през 2018-а, който Реал спечели, със сигурност остава в спомените на Ливърпул, макар и Клоп да твърди, че тимът му не търси отмъщение. Англичаните със сигурност ще опитат да използват скоростта си, за да отбележат поне един гол, ще поставят акцента и в дефанзивен план. 

Ясно е, че в подобен двубой детайлите ще бъдат от решаващо значение. И двата състава ще се опитат да избегнат грешките, но може би доброто състояние на Ливърпул, а и липсата на фенове създава усещането, че Червените ще постигнат позитивен резултат. 

Резултат: Реал Мадрид    1:1